Tips för en mer givande vardag – starta upp en blogg

Det är alltid trevligt att ha en hobby eller ett projekt som du håller på att arbeta med. En av dessa hobbyer kan vara en nystartad blogg där du antingen uppdaterar omvärlden om vad som händer i din vardag eller så delar du med dig av dina intressen. Kanske lägger du upp instruktionsvideor där du visar upp hur just du utövar din favorithobby.

Om du dessutom skapar en chattfunktion eller ett forum kan du samtala med andra som har samma intressen som du gör. För att skapa en blogg behöver du dock billiga domäner, ett webbhotell och lite kreativitet. Vi kommer nedan att ge lite tips på vad du bör tänka på innan bloggen startas upp.

Kika bland billiga domäner

Det finns ingen avsaknad av billiga domäner, så om du vill starta upp en blogg blir det inte särskilt dyrt. Faktum är att många domäner inte kostar mer än sisådär 100–200 kronor om året, så visst gör det inte särskilt ont i plånboken. Börja leta efter den perfekta domänen genom att jämföra olika återförsäljare.

När du väl har hittat en som intresserar dig ska du även välja ut ett domännamn som blir passande. Se gärna till så att domännamnet speglar det innehållet som kommer att finnas på sidan. Toppdomänen – med andra ord slutet på din domän – ska också spegla den målgrupp du vill nå. ”.se” eller ”.nu” lämpar sig för svenska besökare, men om det handlar om en engelsk sida kan ”.com” kännas mer passande. I vilket fall som helst kommer billiga domäner aldrig att svika dig när du är i full gång med att skapa din egen sida.

Konsten av att välja ut ett webbhotell

Ett webbhotell är nyckeln till att ge besökare tillgång till din sida. När du betalar för ett webbhotell tar du emot ett utrymme på en server där din sajt kan hostas, och webbhotellsleverantören sköter en stor del av underhållet.

Är du intresserad av att ta reda på mer om hur webbhotell fungerar? Vill du kanske roffa åt dig ett eget webbhotell? Då finns det händiga jämförelsesidor som kan hjälpa dig på traven. Låt dig guidas genom processen och se till så att du verkligen får klart för dig vad ett imponerande webbhotell ska kunna göra för dig. Med både ett webbhotell och en domän utvald är du på god väg mot en komplett sajt.