Vilken shaker är bäst för att mixa systembolagets drycker?

Systembolaget är Sveriges statliga alkoholmonopol, och de erbjuder ett brett utbud av drycker för alla smaker. För att kunna njuta av dessa drycker till fullo kan det vara värt att investera i en bra shaker för att kunna blanda till goda drinkar hemma. Men vilken shaker är egentligen bäst för att mixa Systembolagets drycker? Låt oss ta en närmare titt.

1. Boston shaker

En Boston shaker består av två delar – en större glasburk och en mindre shaker av rostfritt stål. Det är den mest populära shakern bland bartenders och hemmabara entusiaster. Fördelen med en Boston shaker är att den är mycket mångsidig och kan användas för att blanda både enkla och komplexa drinkar. Dessutom är den lätt att skaka och separera, vilket underlättar vid hällning och silning av drinken.

Fördelar:

 • Mångsidig och användarvänlig
 • Enkel att skaka och separera
 • Bra för både enkla och komplexa drinkar

Nackdelar:

 • Kan vara svår att rengöra

2. Cobbler shaker

En Cobbler shaker består av tre delar – en glasburk, ett lock med sil och en integrerad hällpip. Denna shaker är vanligast inom hushållet då den är enkel att använda och rengöra. Dessutom har den ett elegant utseende vilket gör att den passar perfekt för att servera drinken direkt i shakern. Dock kan en Cobbler shaker vara mindre lämpad för att blanda drinkar som kräver intensiv kylning då den inte har lika stor kylningseffekt som en Boston shaker.

Fördelar:

 • Enkel att använda och rengöra
 • Elegant utseende
 • Passar för servering direkt i shakern

Nackdelar:

 • Inte lika bra kylningseffekt som en Boston shaker
 • Kan läcka vid användning

3. Parisienne shaker

En Parisienne shaker är en lite mer ovanlig variant som består av två delar – en liten behållare och en separat sil. Denna shaker är perfekt för de som vill imponera med professionella cocktail-agtiga drinkar. Nackdelen med en Parisienne shaker är att den kan vara svår att separera efter användning, vilket kan vara besvärligt när du ska hälla upp din drink.

Fördelar:

 • Elegant och stilren design
 • Bra för professionella cocktail-agtiga drinkar

Nackdelar:

 • Kan vara svår att separera
 • Kan vara svår att hälla upp drinken med

Slutsats

Det finns många olika shakers att välja mellan och den bästa shakern för att mixa Systembolagets drycker beror på dina egna preferenser och behov. Om du letar efter en mångsidig och användarvänlig shaker, kan en Boston shaker vara det bästa valet. För enkel användning och rengöring är en Cobbler shaker ett bra val. För en elegant och unik design kan du prova en Parisienne shaker. Oavsett vilken shaker du väljer är det viktigt att komma ihåg att öva och experimentera för att hitta de perfekta drinkrecepten för att imponera på dina gäster!

Ofte stillede spørgsmål

Vad är ett shaker systembolaget?

Ett shaker systembolaget är en produkt som används för att blanda drinkar och cocktails på Systembolaget.

Var kan jag köpa en shaker systembolaget?

Du kan köpa en shaker systembolaget på Systembolaget eller i specialiserade köksaffärer.

Vad kostar en shaker systembolaget?

Priset på en shaker systembolaget varierar beroende på modell och kvalitet, men en genomsnittlig shaker kostar vanligtvis mellan 100-300 kr.

Vilka olika typer av shakers finns på Systembolaget?

På Systembolaget kan du hitta shakers i olika storlekar och material, som rostfritt stål eller glas.

Vad är fördelarna med att använda en shaker systembolaget istället för att blanda drinkar för hand?

Att använda en shaker systembolaget gör det lättare att blanda ingredienserna ordentligt och skapa en jämn smak och konsistens i drinken.

Hur använder man en shaker systembolaget?

För att använda en shaker systembolaget behöver du fylla den med dina valda ingredienser, stänga locket ordentligt och skaka kraftigt i cirka 10-15 sekunder för att blanda allt ordentligt.

Finns det några tips och trick för att använda en shaker systembolaget?

Några tips för att använda en shaker systembolaget inkluderar att använda is för att kyla ner drinken och skaka ordentligt för att blanda ingredienserna väl.

Vilka är de mest populära drinkarna som kan göras med en shaker systembolaget?

Klassiska drinkar som Mojito, Margarita och Cosmopolitan är populära att göra med en shaker systembolaget.

Finns det olika storlekar på shaker systembolaget?

Ja, shakers systembolaget finns i olika storlekar, vanligtvis i 500 ml, 700 ml eller 1 liter.

Är en shaker systembolaget nödvändig för att göra en bra drink?

En shaker systembolaget är inte nödvändig, men den hjälper till att blanda och kyla drinken på ett effektivare sätt och ger den rätta konsistensen.

Artiklen Vilken shaker är bäst för att mixa systembolagets drycker? har i gennemsnit fået 3.8 stjerner baseret på 29 anmeldelser